Renovatie, onderhoud en reiniging van gevels en daken door vakmensen!

Bel 010 - 44 22 477

Gevelrestauratie

Bij herstel van panden ouder dan 50 jaar spreekt men niet van gevelrenovatie maar van gevelrestauratie.
De restauratie van een gevel gaat verder dan alleen voegen. De gevel wordt bij een gevel restauratie in zijn geheel hersteld. Bij restaureren van een gevel zal bovendien zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van authentieke materialen.
Het herstellen van gevels met authentieke materialen is bij een beschermd dorpsgezicht of monument in veel gevallen zelfs verplicht.

Gevelrestauratie: Restauratie monumentale panden en woningen

Voegen restauratie

Bij gevelrestauratie kan bij het voegwerk gebruik worden gemaakt van bijzondere voegen. Binnen en restauratieproject is het voegwerk een uiterst specialistische aangelegenheid.
Het aangezicht van een pand is afhankelijk van de vakkundigheid van de voeger. Een goed en vakkundig gerestaureerde gevel bepaalt immers de schoonheid van een pand.
Door het uithakken, reinigen en voegen van een gevel, zorgen wij niet alleen voor een gevel die weer een goede bescherming geeft, maar kunnen we door gebruik te maken van een andere structuur of kleur van de voeg, de gevel een geheel ander uiterlijk geven.

Foto’s restauratie voegwerk

Hieronder vind u een aantal foto’s van één van onze gevelrestauratie specialisten tijdens het vakkundig restaureren van het voegwerk. Deze foto’s zijn slechts een greep uit de vele gevelrestauratieprojecten die wij in Rotterdam-Rijnmond hebben uitgevoerd. Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting van de foto.

De vakmensen van Gevelrenovatie Rijnmond beheersen hiervoor de volgende voegwerk specialisaties:

 • Daggestreep

  Doorgestreken voegwerk met een daggestreep was vooral populair bij boerderijen. Dit voegwerk is een voegtype wat een versiering vormt van het metselwerk. Nadat dit voegwerk is doorgestreken en vaak licht verdiept wordt er met een speciale voegspijker horizontaal een streep getrokken door het midden van de lintvoeg.
  Door bij het voegen gebruik te maken van de daggestreep was het grillige verloop van de stenen te verbloemen.
  Afhankelijk van uw wensen kunnen voegwerken met een daggestreep uitgevoerd worden met een streep in zowel de de lintvoeg als de stootvoeg.

 • Knipvoeg

  Bij de knipvoeg steekt het voegwerk iets voor het metselwerk uit. De samenstelling van de voegmortel bij een knipvoeg is vetter zodat de voegspecie kan worden ingezet tot deze ruim voor de steen uitkomt. De restauratie voeger kiest vervolgens het juiste tijdstip om het voegwerk af te werken. De overtollige voegspecie van de lint en de stootvoeg wordt hierbij vakkundig afgesneden.
  Hierdoor ontstaat er een strakke belijning van het voegwerk en worden onregelmatigheden in het metselwerk door de rechte lijnen die worden gesneden in het voegwerk rechtgetrokken.
  Bij en gevelrestauratie zorgen goed uitgevoerde knipvoegen in de juiste kleur van de voegmortel voor een echte versiering van de gevel.

 • Snijvoeg

  De snijvoeg steekt in tegenstelling tot de knipvoeg niet buiten de gevel uit. Dit type voegwerk is qua uitvoering gelijk aan de knipvoeg. Aangezien de panden en het metselwerk uit de 19e eeuw bestonden uit een metselmortel van kalk wordt bij dit voegwerk gebruik gemaakt van traditionele voegmortel. Door de kalk bindmiddelen die bij het samenstellen van deze mortel worden gebruikt heeft de voegspecie een natuurlijke vetheid waardoor deze door een vakman goed kan worden toegepast. Dit type voegwerk is het toppunt van vakmanschap en een echte versiering van de gevel door een speelsere schaduwwerking van de steen. En gevel met een snijvoeg komt hierdoor sierlijker over dan een gevel met een knipvoeg.

  De arbeidskosten van dit type voegwerk worden uitgegeven door huiseigenaren die ervan houden de mooiste gevel van de straat te hebben.

Foto’s gevelrestauratie Rotterdam-Rijnmond

Hieronder vind u een greep uit de gevelrestauratie projecten die wij in Rotterdam-Rijnmond hebben uitgevoerd. Klik op één van de afbeeldingen een vergroting van de foto.

Meer informatie over gevelrestauratie?

Wilt u meer weten over de restauratie van gevels met authentieke materialen?
Neemt gerust contact met ons op zodat wij u verder kunnen informeren over onze werkwijze bij het restaureren van monumentale panden en woningen ouder dan 50 jaar.

U kunt ook een gratis intake-gesprek aanvragen.
Bel ons geheel vrijblijvend 010 – 44 22 477

Onze specialisaties
Veel gezocht
Professioneel voegwerk

Het aanbrengen van nieuw voegwerk bij het renoveren van gevels door specialisten van Gevelrenovatie Rijnmond.

  Bel mij terug voor een afspraak:

  Gevelrenovatie Rijnmond is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Voegwerken.

  Vereniging Nederlandse Voegwerken

  © Copyright 2024 Gevelrenovatie Rijnmond

  Website design & ontwikkeling GBdesign