Renovatie, onderhoud en reiniging van gevels en daken door vakmensen!

Bel 010 - 44 22 477

Zandstralen of stralen gevel

Zandstralen is een reinigingsmethode die wordt gebruikt om oude pleister lagen, zwarte aanslag, graffiti, groenresten, algen en andere aanslag die niet op een gevel thuis hoort te verwijderen. De term zandstralen is hierbij eigenlijk een beetje misleidend zodat er ook veel over stralen wordt gesproken. Om een gevel te reinigen bestaan er naast zand namelijk nog veel meer straalmiddelen. Kalk wordt bijvoorbeeld ook vaak gebruikt om gevels te stralen.

Het juiste straalmiddel

De keuze van het beste straalmiddel om uw gevel te reinigen hangt af van de steensoort en het soort vervuiling op de gevel. Door precies de juiste instelling van water, straalmiddel en druk is het bij bepaalde voegen mogelijk om een gevel te reinigen met het behoud van de originele voegen.

Het nadeel van stralen met zand is dat het laagje dat hierdoor van de gevel wordt geschraapt dikker is dan noodzakelijk waardoor de gevel onnodig beschadigd. Daarom zullen wij uw gevel niet stralen met gewoon zand, maar gebruiken wij hoofdzakelijk het milieuvriendelijke Olivinezand. Bij een gevelreiniging met Olivine spreekt men overigens van gritstralen.
Het straalafval wordt door ons verzameld en voeren wij op een verantwoorde manier af.
De gevel zal na het stralen door ons altijd worden geïmpregneerd waardoor de gevel minder snel zal vervuilen en behouden blijft. Het impregneren van de gevels gaat bovendien verkleuring van het voegwerk tegen, waardoor de gevel er langer beter uit zal zien.

Deskundige gevelreiniging

Door uw gevel te laten zandstralen komt deze er weer als nieuw uit te zien en neemt de waarde van uw huis toe.
Zoals u heeft kunnen lezen is bij het laten zandstralen van de gevels van uw woning of bedrijfspand de deskundigheid van het gevelrenovatie bedrijf van groot belang. Gevelrenovatie Rijnmond kan bouwen op meer dan 25 jaar ervaring en beheerst alle aspecten van het vak zoals voegen, reinigen, zandstralen, uithakken, impregneren etc. van uw gevels en muren. Het laten zandstralen van uw gevels is hierdoor een investering waar u jaren lang plezier van zult hebben.

U kunt ook een gratis intake-gesprek aanvragen.
Bel ons geheel vrijblijvend 010 – 44 22 477

Neem contact op

Heeft uw vragen of wilt u een persoonlijk gesprek met ons? Bel of mail ons dan gerust.

 • Stuur ons een e-mail
 • Bel ons
info@gevelrenovatierijnmond.nl
of
010 - 44 22 477
Offerte aanvragen

Wilt u direct een prijsopgave voor de vakkundige renovatie van uw gevels?

Ja, ik wil een prijsopgave

Onze specialisaties
Veel gezocht
Professioneel voegwerk

Het aanbrengen van nieuw voegwerk bij het renoveren van gevels door specialisten van Gevelrenovatie Rijnmond.

  Bel mij terug voor een afspraak:

  Gevelrenovatie Rijnmond is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Voegwerken.

  Vereniging Nederlandse Voegwerken

  © Copyright 2023 Gevelrenovatie Rijnmond

  Website design & ontwikkeling GBdesign