Renovatie, onderhoud en reiniging van gevels en daken door vakmensen!

Bel 010 - 44 22 477

Gevels impregneren / hydrofoberen

Impregneren van metselwerk

Het impregneren ofwel hydrofoberen is vaak noodzakelijk na de reiniging van een gevel door middel van (zand)stralen. Onder impregneren wordt in dit geval een behandeling verstaan waarbij het  metselwerk tot een bepaalde diepte wordt geïmpregneerd met een hydrofoberend middel.

Gevels impregneren / hydrofoberen

Het impregneren met hydrofobeermiddelen maakt de gevel waterwerend en vermindert de aanhechting van nieuwe vervuiling. Dit is ook mogelijk met een pure oppervlaktebehandeling zoals een verfsysteem. Bij impregneren gaat het echter om een dieptebehandeling die verder onzichtbaar blijft. Na het impregneren blijft er een kleurloze ademende filmlaag op de gevel achter, waar vocht in parelvorm vanaf loopt.

Het water afstotend effect van impregneren zorgt ervoor dat de gevel na een gevelrenovatie droog blijft en niet snel weer vervuilt. De aangebracht impregneerlaag kan daarna opnieuw gereinigd worden door middel van heet water voldoende om uw gevel schoon te houden.

Foto’s impregneren / hydrofoberen Rotterdam-Rijnmond

Hieronder vind u een aantal foto’s van geïmpregneerde gevels uit de gevelrenovatieprojecten die wij in Rotterdam-Rijnmond hebben uitgevoerd. Klik op één van de afbeeldingen een vergroting van de foto.

Welk impregneermiddel?

De keuze van het te gebruiken impregneermiddel (op basis van siliconen of een watergedragen middel) en de minimum indringdiepte is afhankelijk van de steensoort van uw gevel. Om tot goede resultaten te komen is kennis van de te behandelen ondergrond en van de toepasbare middelen een eerste vereiste. Niet elk middel is immers geschikt voor elke ondergrond.
Indien u besluit uw gevel te laten impregneren met een hydrofobeermiddel, dan moet de gehele gevel worden geïmpregneerd. Bij gedeeltelijk impregneren van metselwerk bestaat er een kans dat vocht achter de waterwerende laag van het geïmpregneerde deel terecht komt via het niet-geïmpregneerde deel. Doordat dit vocht langer in de steen aanwezig blijft kan dit vorstschade tot gevolg hebben.
Impregneren is een specialistische behandeling
Impregneren met een hydrofobeermiddel is een specialistische behandeling die het best door een gekwalificeerd bedrijf kan worden uitgevoerd. Gevelrenovatie Rotterdam Rijnmond is zo’n gespecialiseerd bedrijf en heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het reinigen en renoveren van gevels waar het impregneren een onderdeel van is.
Indien tot impregneren met een hydrofobeermiddel wordt besloten, dan moet de gehele gevel worden geïmpregneerd. Bij gedeeltelijk impregneren van metselwerk bestaat er kans dat vocht via het niet-geïmpregneerde deel achter de waterwerende laag van het geïmpregneerde deel terecht komt. Doordat dit vocht langer in de steen aanwezig blijft, kan dit voor vorstschade zorgen.

Contact

Neem dus voor het vakkundig impregneren van uw gevels contact op met Gevelreiniging Rotterdam-Rijnmond. Onze specialisten staan u graag te woord om u een antwoord te geven op de vragen die u na het lezen van de informatie heeft.

U kunt ook een gratis intake-gesprek aanvragen.
Bel ons geheel vrijblijvend 010 – 44 22 477.

Neem contact op

Heeft uw vragen of wilt u een persoonlijk gesprek met ons? Bel of mail ons dan gerust.

 • Stuur ons een e-mail
 • Bel ons
info@gevelrenovatierijnmond.nl
of
010 - 44 22 477
Offerte aanvragen

Wilt u direct een prijsopgave voor de vakkundige renovatie van uw gevels?

Ja, ik wil een prijsopgave

Onze specialisaties
Veel gezocht
Professioneel voegwerk

Het aanbrengen van nieuw voegwerk bij het renoveren van gevels door specialisten van Gevelrenovatie Rijnmond.

  Bel mij terug voor een afspraak:

  Gevelrenovatie Rijnmond is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Voegwerken.

  Vereniging Nederlandse Voegwerken

  © Copyright 2024 Gevelrenovatie Rijnmond

  Website design & ontwikkeling GBdesign